Úton egy szebb élet felé

Túrógombóc

2014.03.04 13:55

Hozzávalók:

  • 500 gramm félzsíros tehéntúró (Én Oké!-t használtam.).
  • 1 teáskanálnyi jódozott tengeri só.
  • Víz.
  • Szénhidrátcsökkentett zsemlemorzsa (Én Norbi Update 1 Mester Morzsát használtam hozzá.).
  • Kókuszolaj/kókuszzsír.
  • Édesítőszer ízlés szerint (Norbi Update 1 Zéró édesítőszer, eritrit).
  • 2 db tojás.
  • 75 gramm teljes kiőrlésű zabkorpa (Naturland).

Elkészítése:

A túrót összetörjük villával egy tálban, ízlés szerint hozzáadunk édesítőszert, a tojásokat, és a zabkorpát, majd alaposan eldolgozzuk a masszát. Aki szereti az tehet bele reszelt citromhéjat és/vagy vanília aromát is. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe pihenni. Ez nagyon fontos!

Másnap enyhén nedves kézzel formáljunk gombócokat belőle. Egy lábosba forraljunk fel vizet, amibe sót tettünk. Ha felforrt vegyük lejjebb a gázt és csak enyhén forrjon. Óvatosan tegyük bele a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére még egy 4-5 percig főzzük, majd óvatosan vegyük ki a vízből.

Egy teflon serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt/olajat és pirítsuk meg kis lángon a zsemlemorzsát. Forgassuk meg benne a gombócokat alaposan.

Porrá őrölt/darált édesítőszerrel tálaljuk vagy cukormentes vaníliás cukorral, tejföllel, cukormentes pudinggal, joghurtöntettel.

(Én fele adagot készítettem, 8 db golyó lett belőle.) Körül-belül egy gombóc 8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

(A recept forrása: Update 1 süteményes könyv)