Hozzávalók:
- Szalonna, vagy bacon szalonna.
- Kókuszzsír/kókuszolaj.
- Nátrium-szegény tengeri só.
- Vöröshagyma.
- Étkezési paprika, esetleg még kaliforniai paprika.
- Cukormentes virsli (Update 1 virsli).
- Őrölt édes-nemes pirospaprika.
- Őrölt fekete bors.
- Tojás.
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk fel apró kockákra, a vöröshagymát is, a virslit pedig karikázzuk fel. Egy lábosban vagy serpenyőben kókuszzsíron pirítsuk meg alaposan a hagymát, virslit és szalonnát. Ha megpirult húzzuk le a tűzről és öntsük fel egy kevés vízzel. Mehet bele a fekete bors, a só és a pirospaprika is. Tegyük vissza a tűzre és öntsük bele a paprikát, amit előzőleg összevágtunk. Keverjük össze, majd fedjük le egy fedővel és hagyjuk rotyogni. Néha kevergessük meg, kóstolgassuk. Ha megpuhult (kb. 15 perc múlva), verjünk fel egy tojást és keverjük bele. Ha a tojás "összeugrott" kész a lecsó. Rozsos szénhidrátcsökkentett kenyérrel tálaltam.
Kb. egy adag lecsóban 10 gramm szénhidrát van a kenyér nélkül. Én 180 gramm paprikából készítettem, egy virsliből, egy kis szalonnából és fél hagymából.