Hozzávalók:
- Sűrített paradicsom püré (sózott, cukormentes verzió).
- Nátrium-szegény tengeri só.
- Őrölt fekete bors.
- Petrezselyem (ez lehet friss vagy szárított).
- Bazsalikom (ez is lehet friss vagy szárított).
- Édesítőszer (Norbi Update 1 Zéró).
- Szénhidrátcsökkentett leves tészta (Norbi Update 1 rizsszem tésztát használtam a klasszikus rizs helyett).
- Víz.
Elkésztése:
Egy lábosba beleöntjük a sűrített paradicsomot és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint, majd megfőzzük. Tehetünk bele friss paradicsomot és hagymát is, így még finomabb lesz. Forrás után még egy pár percig főzzük.
Míg a leves készül, addig a tésztát kifőzzük sós vízben, majd leszűrjük.
Friss light mozzarella golyókkal tálaljuk.