Hozzávalók:
- 50 gramm lencse.
- Cukormentes ételízesítő ízlés szerint (Én Norbi Update 1 VegaMixet használtam, só tartalmút).
- Füstölt oldalas.
- Őrölt fekete bors.
- Víz.
- Babérlevél.
- 30 gramm 50%-os szénhidrát csökkentett lisztkeverék (Én Norbi Update 1 bekevert lisztet használtam).
- Kókuszolaj vagy kókuszzsír.
Elkészítése:
A lencsét a főzés előtti éjszaka áztassuk be vízbe, és válogassuk ki.
Másnap szűrjük le és öblítsük át. Egy lábosba engedjünk vizet, tegyük bele az oldalast, a babérleveleket, az ételízesítőt és a borsot. Kb. 15 perc alatt főzzük puhára a húst, majd adjuk hozzá a lencsét és főzzük tovább, mígnem az is megpuhul.
Ha kész van, akkor zárjuk el a gázt és készítsünk rántást a lisztbőr és a zsírból/olajból, végül folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be a "főzelékünket". Sajttal, tejföllel, sovány pörkölttel tálalhatjuk.
(Ez a mennyiség egy adagra készült, ha több főre főzöl szorozd be a mennyiséget, annyival, amennyit szeretnél. Babérlevélből egy adaghoz kb. 3 levelet tettem, ez ízlés függő, hogy kinek mennyi kell bele. Tehetsz bele fokhagymát is ha úgy jobban szereted vagy cukormentes kolbászt. Egy adag kb. 37 gramm szénhidrátot tartalmaz.)