Úton egy szebb élet felé

Amerikai káposztasaláta

2014.03.24 13:19

Hozzávalók:

  • Fejes fehér káposzta. (200 gramm)
  • Vöröshagyma. (20 gramm)
  • Sárgarépa. (50 gramm)
  • Extra szűz olíva olaj. (10 ml)
  • Borecet, vagy sima ecet. (1 teáskanálnyi)
  • Norbi Update 1 majonéz. (50 gramm)
  • Norbi Update 1 mustár. (2 gramm)
  • Zsírszegény tejföl. (60 gramm)

Elkészítése:

A káposztát és sárgarépát mossuk meg, a répát pucoljuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le őket. A vöröshagymát is pucoljuk meg, ezt kis lyukú reszelőn reszeljük hozzzá. Öntsük rá a folyékony alapanyagokat és alaposan keverjük össze. Hűtőben negyed órát pihentessük, hogy az ízek összeérjenek kicsit.

A képen látható módon tálaltam, sózott, borsozott, sült csirkemellfilével, baconnel. (A bacon szírjában sütöttem ki a húst és a bacont együtt. Nem tettem hozzá plusz zsiradékot! A megadott mennyiség 2 adagot jelent.)